Inloggen-
 
Home > Alle categorieën > Boeken > Bakker - de Pree (1987). Constructionele gedragstherapie: theoretische fundering en praktische realisering

Bakker - de Pree (1987). Constructionele gedragstherapie: theoretische fundering en praktische realisering

 • Auteur: Beata Bakker - de Pree
 • Boek: Bakker - de Pree, B.J. (1987). Constructionele gedragstherapie, theoretische fundering en praktische realisering. Nijmegen, Dekker & Van de Vegt. ISBN 9025500226.
 • Ook uitgegeven als academisch proefschrift Universiteit van Amsterdam
 • Download de samenvatting in de bijlage, of
  lees delen van het boek via GOOGLE BOOKS (auteursrechtelijk beschermd)
 • € 27,00  Bestel hier met korting: € 15,00 + € 5,00 verzend- en administratiekosten
 • Tekst boekomslag:
  In dit boek geeft de auteur een uiteenzetting van de theoretische achtergronden en de praktische uitvoering van constructionele gedragstherapie, een nieuwe richting in de veelheid van therapieen, die veelbelovend is. Door de publicatie hiervan worden de theoretische mogelijkheden van gedragstherapie uitgebreid. Het boek bestaat uit drie delen; het eerste deel bevat een uiteenzetting over het theoretische begrippenkader. In de twee daarop volgende delen wordt een toelichting gegeven op de toepassingsmogelijkheden voor de therapiepraktijk. De kern van het boek is de hier voor het eerst gelanceerde theorie van de dominante actieve vermijding, waarmee het onstaan en voortbestaan van neurotische problemen en klachten verklaard kan worden. De praktisch toepassing van de therapie met clienten wordt geillustreerd met woordelijk overgenomen therapeutische sessies uit de praktijk van de auteur.
  Beata J. Bakker - de Pree is psycholoog-psychotherapeut. Na haar opleiding in de gedragstherapie in 1965 aan het Middlesex Hospital te Londen bij Dr. V. Meyer, is zij als therapeut en opleider werkzaam geweest in de ambulante en intramurale geestelijke gezondheidszorg. Momenteel is zij onder meer als opleider verbonden aan de Basisopleiding Psychotherapie aan het Regionaal Instituut voor Nascholing en Opleiding te Utrecht.Klik hier Om alle items te bekijken Boeken Categorie:


File Attachments of Article Bijlage(n)

 1. cbaa_1987_3_bakker__de_pree.pdf